Családi nap a Kolompos együttessel Ipolynagyfalun

2022. március 27-én, vasárnap 14.00 órától Családi napra kerül sor az ipolynagyfalusi Kultúrházban.

Közreműködik a Kolompos együttes, lesz kézműves foglalkozás és ringató is.

Mindenkit szeretettel várnak. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Az 1980-as évek végén egy új név tűnt fel a hazai népzenei életben, a Kolompos együttesé. Kezdetben táncházi zenekarként, táncegyüttesek kísérőiként váltak ismertté, majd rövidesen önálló koncertjeiken népszerűsítették a magyar és Kárpát-medencei népzenét Svédországtól Szicíliáig, Kanadától Japánig.

1990 decemberében jelentős fordulat történt a fiatal zenekar életében. Meghívást kaptak egy óvodába táncházat tartani, amiből végül egy zenés-mesélős, játékos-táncos mókázás lett. A hatalmas sikerre való tekintettel januárra megszületett a folytatás, így néhány hónap múlva elkészült egy szürettől Pünkösdig tartó sorozat, melyben a népszokásokat mutatják be a kicsinyeknek az előbb említett játékos módon rengeteg vidámsággal fűszerezve.

A Kolompos együttes néphagyományokon alapuló zenés, játékos műsoraiban a gyermekek a legfontosabb résztvevők – szerepelnek, énekelnek, muzsikálnak az együttessel.

A vidámság és a gyermekek iránti szeretet hatja át előadásukat, így a Kolompos – igazi szórakozást nyújtva lopja be a nézők szívébe hajdani muzsikáink, dalaink szeretetét. Ezt játékosan, vidáman, táncolva és énekelve – síppal, dobbal, nádi hegedűvel.

 

A zenekar tagjai:

Barna György — hegedű, gitár, ének
ifj. Timár Sándor — brácsa, furulyák, tilinkó, dobok, ének
Végh Gábor — bőgő, cselló, citera, köcsögduda, ének
Nagy Zoltán — tambura, gitár, brácsa, ének, mese
Szántai Levente — tánc, harmonika, doromb, ének 

ATEMPO.sk