One way to Heaven - a Győri Balett előadása ONLINE is

One way to Heaven - a Győri Balett előadása ONLINE is

2022. március 29-én, kedden 19.00 órától lesz látható a Győri Balett One way to Heaven című előadása koncertje a budapesti Müpában, amit ONLINE is közvetítenek.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Túl a negyedik ikszen is kirobbanó formában van a hazai táncélet meghatározó vidéki műhelye, a Győri Balett. Az örökifjú csapatot 2020 óta vezető Velekei László legújabb alkotásában az ezredforduló utáni magyar könnyűzene talán legsikeresebb párosa, a Jamie Winchester és Hrutka Róbert alkotta duó fülbemászó dallamaihoz nyúlt inspirációért. A színpadon egy férfi élete elevenedik meg, körülötte pedig mindazok, akik értelemmel töltik meg az egyforma hétköznapokat: az útján őt kísérő nők.

 

Ha valaki összegezni akarja a kétezres évtized hazai könnyűzenei trendjeit, biztosan említeni fogja az Írországban született, de kamaszfejjel Magyarországra érkező, majd évtizedeken át itt élő és különböző formációkkal alkotó Jamie Winchester, illetve a magyarországi reklám- és filmzenék fiatalos „nagy öregje”, a különleges stúdióalbumok készítésében is mester Hrutka Róbert duóját . Közös történetük 2001-ben kezdődött egy reklámfilm dallamával, hogy aztán a következő hét évben egymást inspirálva olyan slágereket hozzanak létre, amelyek máig megdobogtatják nem csak a rajongóik szívét. Ez alkalommal vonósnégyessel és több kiváló muzsikussal kiegészülve élőben szolgáltatják a zenét a produkcióhoz. Velekei László, a Győri Balett koreográfus-rendezője ezekre a számokra komponált koncertszerű táncelőadást: a cselekményes balett műfaja és az önálló történettel, sajátos hangulattal rendelkező nóták korántsem zárják ki egymást, sőt. A társulat tagjainak előadásában egy szerelmek között sodródó, hol boldog, hol gyötrődő férfialakkal ismerkedhetünk meg, akinek az élet nevű kalandparkban tapasztalt örömeiben és bánataiban a néző talán maga is osztozik. Az egyetlen férfi oldalán megjelenő nők töltik meg élettel a színpadot: egyszer szerelmet adnak neki, máskor elhagyják, rajonganak érte vagy épp gyűlölik.

 

Szereplők

Egy férfi - Luigi Iannone
Nők az életéből - Marjai Lili Anna, Matuza Adrienn, Gyurmánczi Diána

Lányok

Tetiana Baranovska
Guti Gerda
Herkovics Eszter Adria
Joó Lea Napsugár
Kovács Eszter
Tatiana Shipilova
Tüű Barbara
Berzéki Melinda
Szendrey Rebeka
Annabelle Hustace

Fiúk

Luka Dimic
Engelbrecht Patrik
Gémesi Máté
Golubkovics Gergely
Jekli Zoltán
Thales Henrique
Szentiványi Richard
Téglás Bánk
Daichi Uematsu

 

Közreműködők

ének, gitár - Jamie Winchester
gitár - Hrutka Róbert
basszusgitár - Giret Gábor
dob - Markó Ádám
billentyűk - Galambos Zoltán
ütőhangszerek, vokál - Dely Domonkos
hegedű - Csonka Gábor, Szabó Árpád
brácsa - Haraszti Krisztina
cselló - Gál Kinga

Alkotók

asszisztens - Artem Pozdeev
zene - Jamie Winchester, Hrutka Róbert
jelmez - Győri Gabi
szcenika - Katavics Lajos, Vargha Tamás
fény - Stadler Ferenc
dramaturg - Csepi Alexandra
koreográfus-rendező - Velekei László

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk