Eszter hagyatéka – a Spirit Színház előadása Somorján

Eszter hagyatéka – a Spirit Színház előadása Esztergomban

2022. május 4-én, szerdán 19.00 órától Márai Sándor Eszter hagyatéka című előadását mutatja be a Spirit Színház a felvidéki Gubík Ági főszereplésével Somorján, a Városi Művelődési Központban.

Belépő 15 és 13 euró. Mindenkit szeretettel várnak. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

"Dönteni kell. A végén."

Márai Sándor egyik legnépszerűbb regénye az „Eszter hagyatéka”.

Eszter, egy középkorú nő, akit „az élet oly csodásan megajándékozott és oly tökéletesen kirabolt”. Elszegényedett kisnemesi miliőben éli életét Nunuval, a családi rokonnal, és a ház barátaival, Tiborral és Endrével. E csipkerózsika-álmot alvó, titkokat féltve őrző mindennapokba egy távirat tör be. Lajos visszatér. Húsz év után visszatér. Lajos, Eszter nagy szerelme, a férfi aki kirabolta őt, a hazug, aki őt szerette és mégis nővérét, Vilmát vette el feleségül. Lajos bájától és romboló erejétől Eszter körül mindenki fél, hiszen mindenkinek van veszteni valója…. De vajon miképpen fogadja Eszter a visszatérést? Meg tudott bocsátani vagy sem? És egyáltalán mi áll a hazaérkezés mögött? „Látod, Eszter, a viszontlátás csaknem rejtélyesebben izgalmas, mint az első találkozás…”

 

Szereplők

Eszter - Gubík Ági
Nunu, családi rokon - Perjési Hilda
Éva, Lajos lánya - Hermányi Mariann
Lajos, Eszter sógora - Perjés János
Tibor, családi barát - Jerger Balázs
Endre, közjegyző - Zsiga László
Olga, elvált nő - Nagy Enikő

Színpadra alkalmazta: Pataki Éva
Díszlet: Czeizel Gábor
Jelmez: Katona Bálint
Rendező: Czeizel Gábor

ATEMPO.sk