SZÍN-FOLK - Színház és folklór ifjúsági csoportok előadásában Füleken

2022. április 22-én, pénteken 17.00 órakor a színpadi művészet berkein belül a magas- és a hagyományos kultúra ad egymásnak találkozót a SZÍN-FOLK rendezvényen, a Füleki Városi Művelődési Központ színháztermében.

Az előző évek hagyományainak megfelelően bemutatja legújabb darabját az Apropó és a Zsibongó Kisszínpad. A füleki gimnazistákból álló két csoport országos viszonylatban is jól ismert, számos hazai és magyarországi elismerést gyűjtöttek már be az évek során.

Az Apropó a tőlük megszokott humorral fűszerezve Mikszáth műveket visz színre Remixált Remixáth címmel, a Zsibongó Itthon vagyok… című összeállítása pedig a helyi kötődések fontosságát hangsúlyozza.

A másfél órás műsor további részében a régió jól ismert ifjúsági népművészeti csoportjai lépnek színpadra. Losoncról érkezik a Kis Galáris és a Galáris Énekegyüttes, akik a füleki Foncsik Énekegyüttessel együtt a palóc nyelvterület népdalkincsét hozzák közelebb a nézők számára. A műsor folklór részét erősítve a hangszeres népzene lelkes helyi művelői is színpadra lépnek. A File Banda első önálló koncertjével várja a nagyérdeműt.

Belépő 3 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk