40 - a Concordia Vegyeskar jubileumi koncertje Komáromban

2022. április 23-án, szombaton 17.00 órától jubileumi koncertet ad fennállásának 40. évfordulója alkalmából a Concordia Vegyeskar a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

 

„Úgy érzem, tartozunk a kórusmuzsikát szerető közönségnek ezzel a fellépéssel, de nekünk is fontos, hogy a 40 évet lezárjuk, megcélozva a félszáz éves jubileumot, hogy reményt kapjunk a továbblépéshez. Lesz gyermekkar, ifjúsági leánykar, nőikar, vegyes kar és végül Kodály Zoltán: Kállai kettős című szerzeményében népi zenekari kíséret is társul a műhöz. Mindenkit szeretettel várunk, hiszen a kórusmuzsika, az együtténeklés közösségteremtő és értékmegőrző küldetésével korunk elgépiesített világában már-már kuriózummá kezd válni. Pedig Kodály szerint is: "Mélyebb zenei műveltség mindig csak ott fejlődött, ahol ének volt az alapja. A hangszer a kevesek, kiváltságosak dolga. Az emberi hang, a mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis legszebb hangszer lehet csak általános, sokakra kiterjedő zenekultúra termő talaja." - mondta a kórus karnagya, Stubendek István.

 

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Fellépők

Concordia Vegyeskar
KANTANTÍNA női kamarakórus
MARIANUM Egyházi Iskolaközpont – Nagyok Kórusa
Cantus Iuventus – a Selye János Egyetem Nőikara
GAUDIUM Vegyeskar és hangszeres kamaraegyüttese
az Egressy Béni VMK zenei együttese

ATEMPO.sk