Borítékolható szerelem - Náray Erika és Nyáry Krisztián előadóestje Pozsonyban

Borítékolható szerelem - Náray Erika és Nyáry Krisztián előadóestje Pozsonyban

2022. április 25-én, hétfőn 18.00 órától Borítékolható szerelem címmel lesz látható Náray Erika és Nyáry Krisztián zenés előadóestje Pozsonyban, a Liszt Intézetben.

Nyáry Krisztián ismert és kevéssé ismert emberi sorsokat feldolgozó, gyorsan népszerűvé vált műveinek sorozatában jelent meg néhány éve az Így szerettek ők című válogatás. Ehhez szorosan kapcsolódik a 2018-ban kiadott Írjál és szeressél című kötet, amelyek lapjain több évszázad több mint száz neves alkotóművészének, íróknak (Krúdy Gyula, Móricz Zsigmond) költőknek (Csokonai Vitéz Mihály, Ady Endre), színművészeknek (Jászai Mari, Latinovits Zoltán) a magánéletébe kapunk bepillantást a szerelmi levelezésük tükrében, ugyanakkor Nyáry Krisztián érdekes magyarázatainak köszönhetően megismerjük a kort is, amelyben ezek a levelek íródtak.

Már maga a téma is olyan, ami életkortól függetlenül vonzza a közönséget, de a Manna Produkciós Iroda által színpadra állított előadóest nemcsak felolvasás, bár az is izgalmas lenne, hanem egy olyan prózai, énekes, zenés darab, amely megeleveníti az egymás iránt vágyakozó, vagy éppen egymástól megszabadulni vágyó ikonikus szereplőket. Hiszen Ady, Móricz, Kossuth a legtöbbünk számára csak a tankönyvből ismert név, arc, az emberről, az érzéseikről, vívódásaikról vajmi keveset tudunk.

Ezért is érdemes megnézni a Borítékolható szerelem című darabot, amelynek keretében Nyáry Krisztián mellett Náray Erika színművésznő és Berdisz Tamás zongraművész kíséri el a nézőket egy érdekes, izgalmas művelődéstörténeti utazásra.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk