A Kerekes Band és vendégeik akusztikus koncertje Komáromban

2022. április 28-án, csütörtökön 19.00 órától a Kerekes Band ad akusztikus koncertet a Komáromi Jókai Színházban.

Vendégük a felvidéki Méry Rebeka népdalénekes és Baricz Gergő rockénekes.

Belépő 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A Kerekest az autentikus magyar népzene iránti szeretet hozta létre ezelőtt több mint 25 éve. Az ehhez a hangzáshoz való visszatalálásról szól a zenekar Water és Fire című lemeze. A két album akusztikus megszólalása mellett rögzítési helyszíne miatt is különleges. A Fonogram-díjra is jelölt első lemez, a Water az egri Török Fürdőben lett rögzítve, és a fürdő akusztikai adottságaihoz és történelmi atmoszférájához illeszkedve a türk népek zenei hagyományából merítkező zeneszámokat tartalmaz. A Fire-t a Hortobágyi Nemzeti Park szabad ege alatt gyújtott tábortűznél teliholdnál vette fel a zenekar, és magyar népzenét, népzene átiratokat tartalmaz.

A műsort a Magyar Zene Házában mutatták be, ahol a zenekar februárban adott közös koncertet a tuvai Huun-Huur-Tu zenekarral. A műsort igazán különlegessé a felvidéki Méry Rebeka népdalénekes és Baricz Gergely rockénekes éneke teszi.

Az 1995-ben Egerben alakult Kerekes Bandnek eddig kilenc sorlemeze jelent meg, amelyből három aranylemez, egy platinalemez lett, kettő pedig elnyerte a Fonogram-díjat.

 

Kerekes Band

Fehér Zsombor - furulyák, ének
Námor Csaba - koboz, buzuki
Csarnó Ákos - brácsa, doromb
Sohajda Péter - mandolin, basszusgitár
Fehér Viktor - darbuka, gardon, dob, ének
Méry Rebeka - ének
Baricz Gergely - ének

ATEMPO.sk