Autentika (Saját anyag) - az Ifjú Szivek Táncszínház előadása Ipolypásztón

2022. július 10-én, vasárnap 18.00 órától lesz látható az Ifjú Szivek Táncszínház Autentika-saját anyag című műsora az ipolypásztói szabadtéri szinpadon.

Az előadás a Szlovákiában élő nemzetek autentikus zene- és tánckultúrájának elemeit dolgozza fel, visszanyúlva Bartók Béla és Kodály Zoltán Nyitra környéki, zoboralji gyűjtéséhez.

Belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Ifjú Szivek Táncszínház a szlovákiai magyar kulturális élet és táncművészet egyik jelentős műhelye. Fő érdeme, hogy Közép-Európa tradicionális tánc- és zenekultúráját színházi táncelőadásain keresztül társadalmi értékként mutatja fel és erősíti bel- és külföldön egyaránt. Munkájában kitüntetett figyelmet kap a szlovákiai magyar hagyományos néptánc és népzene színpadi megformálása. A tradicionális táncos-zenés formanyelv és viselet elgondolkodtató, összetettebb jelenségre rámutató előadásaiban is megmutatkozik.

 

Tánckar

Gyenes Barbara, Honvédő Eszter, Makóová Tamara, Sebő Veronika, Szivós Kata Dóra, Varsányi Ágnes, Vermes Anna, Botló Ákos, Botló Gergely, Brusznyai Erik, Fekete Gergely, Lantos András, Tímár Gergely

 

Zenekar

Hegedűs Máté – hegedű, Király Miklós – hegedű, Hegedűs Gergely Dávid – brácsa, Király Tamás – nagybőgő

Ének - Vermes Anna

 

Alkotók

Zenei szerkesztő - Hegedűs Gergely Dávid, Hegedűs Máté
Zenei rendező - Hégli Dusan
Kosztüm - Furik Rita, Seifert Edit
Technikus - Fülöp Marcell
Művészeti munkatárs - Botló Ákos
Művészeti asszisztens - Varsányi Zsófia
Rendező, koreográfus - Hégli Dusan

ATEMPO.sk