ESTHAJNAL - Szarka Tamás és vendégei lemezbemutató előadása Budapesten

2022. augusztus 19-én, péntek 20.00 órákkor kerül bemutatásra Szarka Tamás énekes, zeneszerző, zenész, költő, a Ghymes együttes frontembere és alapító tagjának Esthajnal című zenei anyaga Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

Új dalok, versek, különleges zenei hangzás és látványvilág, autentikus táncok és olyan közreműködők, mint a Parno Graszt, Tóth Gabi, Reviczky Gábor és az Esthajnal tehetségkutató győztesei.

Belépő 3900 és 10900 forint között kapható. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A Kossuth-díjas Szarka Tamás az Esthajnal című darab megírásával és bemutatásával a magyarországi cigányság autentikus kulturális értékeinek felmutatását, közkincsé tételét tekinti legfontosabb célkitűzésének.

Esthajnal című zenei anyag egy Gorkíj novella alapján íródott. Tulajdonképpen egy szerelmi történet egy cigánytábor életébe ágyazva, akiknek vándorlás az életük, soha nem tudnak megérkezni igazán, mert az otthonuk az út maga. Két gyönyörű ember tragikus szerelme, akik annyira büszkék, szabadok és erősek, hogy még a legszebb kötöttséget sem viselik el, inkább belehalnak.

A kiváló tehetséggel megáldott művészek, akik a megható, különleges dalokon keresztül körvonalazódó történetet hitelesen, a közönség szívéhez eljutva tudják átadni.
Az egyedi, Szarka Tamásra jellemző, zenei világ mellett az alkotó finom költészete is jelen lesz az új formátumú műben, így a két világ együtt, speciálisan alkotja meg a mondanivaló és a zene egyesítésében megszülető produkciót.

ATEMPO.sk