TáncPódium - Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gálája Szőgyénben

TáncPódium - Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gálája

2022. augusztus 19-én, pénteken rendezik meg a Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gála elődöntőjét Szőgyében.

A TáncPódium rendezvényen Németh Dénes és zenekara biztosítja a talpalávalót, illetve egy öttagú szakmai zsűri fogja értékelni a látott produkciókat.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

  

Program

Résztvevők (I.rész):

Kis Sendergő Néptáncegyüttes, Kis Megyer és Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes, Kis Csallóközi Táncegyüttes, Ifi Csali Néptáncegyüttes, Kincső Néptáncegyüttes, Komárom Táncegyüttes, Sendergő Néptáncegyüttes, Szőttes Kamara Néptáncegyüttes

08.00 - 9.00 érkezés, regisztráció
9.00 - 10.30 próbák, színpad bejárás
11.00 - 12:30 TáncPódium - Szlovákia Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gálája I. rész
13.00 - 14.30 értékelés

Résztvevők (II.rész):

Mátyus Néptánccsoport, Megyer Táncegyüttes, Csalló Néptáncegyüttes, Csallóközi Ifjúsági Táncegyüttes, Ilosvai Aszú Néptáncegyüttes, Borostyán és Borostyán Ifjúsági Néptáncegyüttes

11.00 - 12.30 érkezés, regisztráció (VMK)
13.00 - 14.30 próbák, színpad bejárás
15.00 - 16:30 TáncPódium - Szlovákia Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gálája II. rész
17.00 - 18.30 értékelés

 

A Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete meghirdeti a TáncPódium – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gáláját. Kezdeményezésünkkel a szlovákiai magyar néptáncosok szakmai közösségében felmerült hiányt, űrt kívánja betölteni. A legkisebb tánccsoportoktól a legnagyobb műhelyekig mindenkinek lehetősége nyílik egy szakmai alapokon nyugvó, többfordulós minősítő rendezvényen megmutatnia magát. A háromfordulós rendszernek hála a kisebb – esetleg kezdő – együttesek is szakmai visszaigazolást kapnak és fejlődési lehetőséghez jutnak jelentős, országos rendezvények keretein belül. A döntőt megelőző fordulók során az előzsűrizés célja kizárólag a mezőny feltérképezése. A minősítés nyilvános, azon az egyesületi tagságtól függetlenül minden szlovákiai magyar együttes részt vehet, mely vállalja a kiírás szerinti megmérettetést.

 

A minősítés célja:
– a területi minősítő fesztiválok megrendezésével lehetőséget teremtsen a néptáncegyüttesek minél szélesebb körének a szakmai zsűri előtt történő színpadi bemutatkozásához, egymás megismeréséhez és a szakmai megmérettetéshez.
– szakmai tapasztalatcserét és értékelési fórumot biztosítson az együttesek számára
– ösztönözze a helyi tánc-, szokás- és népzenei hagyományok feltárását, színpadi bemutatását és azt, hogy a hagyományos közösségi alkalmak a mai kor eseményeihez, ünnepeihez igazodva újra élővé váljanak.
– hozzájáruljon a helyi közösségek erősítéséhez és a régiók közötti együttműködéshez.

 

A TáncPódium – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Minősítő Gáláján részt vevő együttesek az alábbi minősítési eredményeket érhetik el:

 

I. forduló:

„RÉSZT VETT”
„MINŐSÜLT EGYÜTTES”

II. forduló:

„KIVÁLÓAN MINŐSÜLT EGYÜTTES”

III. forduló:

„A 2021/22-es ÉV NÍVÓDÍJAS TÁNCEGYÜTTESE”

ATEMPO.sk