Jótékonysági koncertek neves hazai fellépőkkel Dunaszerdahelyen

2022. szeptember 29-én, csütörtökön 18.00 órától a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ egy nemes esemény terepéül szolgál.

A Pázmáneum Társulás jótékonysági estet szervezett olyan neves fellépőkkel, mint az Arizóna, a Black & White zenekar, Dósa Diana, Haizok Melinda, Kosár Szabolcs és Józsa Janka, Kovács Koppány, Nagy Viki, Plavucha Márk, a Szent György Kórus és Valasko Ferenc. Az est fővédnöke pedig Dr. Hájos Zoltán polgármester lesz.

Az egész esemény középpontjában két gyermek áll: az egyikük Daisy, akinek története 2020. november 11-én kezdődött. Világrajötte után újra kellett éleszteni a babát, de már akkor is megmutatta, hogy ő egy erős kislány. Nyolc hónappal később, egyik napról a másikra elkezdett nőni a szeme alatt egy duzzanat. Majd megállapították, hogy 7 centiméteres rákos daganat van a kicsi bal szeme alatt. Protonkezelésre vár a kislány, de a szükséges összeg még hiányzik.

Rebeka koraszülöttként, a terhesség 30. hetében született. Ketten voltak testvérek: Veronika és Rebeka. Az édesanyjuk életveszélyben volt, csakúgy, mint a gyermekek létfontosságú szervei is. Veronika csupán 6 napot élt. Rebekát két hosszú hónap után engedték haza a kórházból. Utána derült csak ki, hogy gyermekbénulás a diagnózisa. Gyógytornákra kezdtek járni, de az állam csak évente kétszer biztosít rehabilitációs kezelést az állami intézményekben.

A támogatói jegy ára 5 euró, míg a belépőjegy 8 euróba kerül. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk