Rege a tűzről és jácintról - a Kor-Zár együttes és a Csavar Színház Komáromban

2022. október 10-én, hétfőn 20.00 órától lesz látható a Rege a tűzről és jácintról című zenés irodalmi összeállítás Nagy László műve nyomán a Komáromi Jókai Színház Benkő Géza stúdiószínpadán.

A VersZeneMűhely következő klubestjén közreműködik a Csavar Színház (Gál Tamás) és a Kor-Zár együttes (Zsapka Attila).

Gál Tamás sok évvel ezelőtt álmodta és alkotta meg a mű zenés-irodalmi előadását, amiről majd Zsapka Attila beszélget is vele.

Mindenkit szeretettel várnak. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Hat elszánt fiatal (két színész és négy zenész) ült össze, hogy régen dédelgetett vágyukat immár színpadra vigyék. Így született meg ez az előadás. Nagy László leggyönyörűbb verskölteményét édesapjához és édesanyjához fűződő viszonya ihlette, s melyben édesapja a tűzet- állandó viaskodást, édesanyja pedig a jácint- odaadó feltétel nélküli szeretetet szimbolizálja.

Zsapka Attila és Gál Tamás zenéjét Madarász András gitár illetve kobozjátéka, valamint a ritmusszekció, Farnbauer Péter (basszusgitár) és Benkó Ákos (dobok) teszik színesebbé. A zenészek zsenialitásának köszönhetően az előadásnak koncert jellege is van, mégis a szívbemarkoló sorok megtörik még a zene erejét is, s így a kettő együtt feledhetetlen élményt nyújt közönségének. A műsorban elhangzó verseket Kiss Szilvia és Gál Tamás meggyőző tolmácsolásában hallhatják.

ATEMPO.sk