Kiszolgáltatottság és továbblépés - beszélgetés Durica Katarinával Komáromban

2022. október 17-én, hétfőn 18.00 órai kezdettel startol a Kikötő - Polgári Szalon szervezésében megvalósuló újabb rendezvény Komráomban, a RÉV – A Magyar Kultúra Házában.

Ennek keretében Durica Katarina írónővel, újságíróval és a Szépírók Társaságának tagjával Bödők Gergely történész fog beszélgetni.

Hogy válhatott valaki a felvidéki magyar maffia prédájává és milyen megfontolásból maradtak csendben az erőszak áldozataivá vált nők? Miért lehetett következmények nélküli az elkövetés és mi lett a tettesekkel? Van-e felejtés a továbblépés után és mi köze ennek a megbocsátáshoz? Szlovák-magyar vonatkozásban milyen előítéletekkel élünk ma együtt és mekkora esélye van egy határokon átnyúló szerelemnek? „Irigylésre méltó” hobbi a prostitúció, hogyan tud kitörni egy brüsszeli magyar prostituált és hová? Mekkora teher és felelősség mások titkainak az őrzése? Meddig megyünk el, hogy saját gyermekünk lehessen és hogy fel tudjuk nevelni?

Mint az érezhető, a megrázó női sorsok és az írónő legújabb könyve is beszédtéma lesz, amely során a fenti kérdésekre is megpróbálnak majd válaszokat adni.

A belépő 1 euró, vagy tetszőleges összeg. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk