Kerekutca - Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat mesejátéka újra Komáromban

Kerekutca - Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat mesejátéka Komáromban

2022. október 13-án, csütörtökön 9.30-tól és 11.30-tól kerül bemutatásra Kerekutca címmel Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat mesejátéka Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

“Nálunkfelé a leányok korán kelnek, a nap első sugaraival hosszan nyújtóznak, lesétálnak a folyópartra, hogy ott csinosítsák ki magukat.”

Madárcsicsergős, aprócska falu, valahol a Duna partján…valamikor, az időtlen időben….
A Kerekutca minden lakója - a csacsogó leányoktól, az erejüket, ügyességüket próbálgató legényekig, az öreg pásztoron át, a javasasszonyig - egytől-egyig hétköznapian furcsák, de szerethető figurák, a közösség fontos részei, részesei. Mindenkitől meg lehet tanulni valamit, ami eligazít, végigkísér a Kerekutca ezer zegzugán. Hiszen a zene és a tánc színes forgatagában megelevenedő falunak, a házak közt szövődő kalandoknak, egy szempillantás alatt részese lesz minden néző, hallgató, éneklő, táncoló.

A Kerekutca nem csupán Varga Julcsáról és Basa Pistáról szól, sokkal inkább mindannyiunkról, gyerekekről és felnőttekről, emberi kapcsolatokról egyaránt.
Így, hát a dalt: “Kerekutca, kicsi ház, Benne rózsám mit csinálsz?” is sokféleképpen énekelhetjük, és fejezhetjük be, csak rajtunk múlik merre kanyarítjuk!

 

Közreműködik:

Paár Julcsi - ének, mese
Kiss B. Ádám - ének
a Fitos Dezső Társulat táncosai

Továbbá:

Csernók Klára - hegedű
Takács Ádám - hegedű
Papp Endre - brácsa
Könczei Bálint - brácsa
Szabó Dániel - cimbalom
Bede Péter - fúvós hangszerek
Bognár András - nagybőgő, gardon

Rendezte és koreografálta: Kocsis Enikő és Fitos Dezső
Zene: Paár Julcsi
Látvány és díszlet: Mátravölgyi Ákos

ATEMPO.sk