Rimaszombat a tolerancia városa II. - részletes program

Rimaszombat a tolerancia városa II. - részletes program

2022. október 18-án, kedden 10.00 órakor második alkalommal kerül megrendezésre a gömöri városban a Rimaszombat a tolerancia városa című rendezvénysorozat, mégpedig a Városi Művelődési Központ színháztermében a Rimaszombati Zsidó Hitközség jóvoltából.

A rendezvény célja ráirányítani a figyelmet a régióban élő kisebbségek és etnikai csoportok kultúrájára, különös figyelemmel a zsidó, roma és magyar kisebbségre, valamint felhívni a figyelmet az extrém és intoleráns megnyilvánulásokra.

A belépőjegy ára a rendezvénysorozat valamennyi programjára az alap- és középiskolások számára ingyenes, míg a koncertre a nyilvánosság számára 5 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Program

10.00 Anna Frank - a nyitrai Új Színház előadása
10.30 Hazatérés - Török Ferenc világszerte ismert filmje Szántó T. Gábor novellája alapján. A vetítés után az íróval Juhász Katalin és Hizsnyan Géza beszélget.
15.00 Temetőséta a zsidó hitközség tagjaival
18.00 “Két zenei kultúra találkozása” - a pozsonyi Pressburger Klezmer Band koncertje és a rimaszombati Magán Konzervatórium zenekarának fellépése Horváth Martin vezetésével

ATEMPO.sk