Komáromba érkezik a Zenthe Ferenc Színház Apácák című zenés komédiája

2022. november 3-án, csütörtökön 19.00 órától lesz látható Dan Goggin Apácák című zenés komédiája a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban a Zenthe Ferenc Színház előadásában.

Az előadásban közreműködik a perbetei Házi Anita is.

A belépőjegy ára 16 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Ötvenkét nővér arccal a mérgező levesében! Így talál rájuk egy balul elsült gombavacsora után a zárdába visszaérkező öt apáca, akik egy Bingo-party miatt maradtak le az „utolsó vacsoráról”. Elhatározzák, hogy a hirtelen megboldogult nővéreket méltó körülmények között búcsúztatják el. A temetéshez azonban rengeteg pénzre van szükség. Egy sugallatnak engedve vallásos témájú képeslapok gyártásába fognak. És bár a vállalkozás jól megy, az összeg így sem teljes. Végül egy adománygyűjtő előadást szerveznek, ahol ők maguk lépnek színpadra. A show egyszerűen mennyei, és közben arra is fény derül, hogy bár született apácák, mégis mindegyik a színpadra termett. És hogy összejön-e a pénz a sziporkázó zárdahumorban bővelkedő misszió végére? Az csakis az oltári társaságon múlik, mert ők a végsőkig zengik: „a színpad szent varázs!”

 

Szereposztás

Vándor Éva, Jászai Mari-, Zenthe- és Vastaps-díjas - Mária Regina nővér
Kökényessy Ági, Vastaps-díjas - Mária Huberta nővér
Németh Anna - Mária Roberta nővér
Simon Kata - Mária Amnesia nővér
Házi Anita - Mária Lea nővér

Írta
Dan Goggin

Fordította
Téli Márta

A dalszövegeket fordította
Gebora György

Dramaturg
Deés Enikő

Koreográfus
Ullmann Krisztina

Korrepetitor
Ligeti Éva

Díszlet- és jelmeztervező
Pallós Nelli

Rendezőasszisztens
Gyetvai Viktória
Berki Dzsenifer Krisztina

ATEMPO.sk