Te meg a világ - az Inversedance Társulat produkciója Kassán (Thália Táncestek)

2022. november 21-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel valósul meg a kassai Thália Színházban a Thália Táncestek sorozat újabb előadása, melynek vendége ezúttal az Inversedance Társulat lesz Fodor Zoltán társulatvezető és koreográfus Te meg a világ című produkciójával.

A Társulat ezen előadásával Szabó Lőrinc munkássága előtt tiszteleg. A Te meg a világ című darab a költő azonos című kötetének inspirációjából fakad. Az előadás képi világa egyszerre tükrözi és bemutatja a költő ezen életperiódusában írott műveinek gondolatiságát, mindazonáltal túlmutat a szavak konkrétságán, utat adva a szabad asszociációknak is. Az előadás követni kívánja a költő viszonyrendszerekre vonatkozó hármas tematizálását, melyben az ÉN mellett helyet kap az énhez képest definiált TE, és e kettőt körülölelő környezet.

Ez a hármas rendszer lehetőséget ad az egészen intim ábrázolásmódra, melyben az ÉN mint egy önmegszólítás, külső szemlélőként figyeli a TE felismert, vagy tudat alatt csapongó vágyait, elakadásait. Másik oldalról pedig a nagyvilág felől közelítve, különböző módokon ábrázolja a tömeg és egyén viszonyát, kapcsolatát.

Szabó Lőrinc kérdésfelvetései bár magukban hordozzák állandó aktualitásukat, most, mikor talán változni kényszerül a világ, még nagyobb hangsúlyt kap az önelemzés, az egyén szerepe és felelősségvállalása és ily módon a társadalomban, kapcsolati hálójában elfoglalt helye.

A belépődíj ára 6 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Előadja

Chiara Alessandro
Clark David
Bonus Ortega
Bódi Bianka
Dowidat Sára
Petrőcz Cintia Vanessza
Yun Ju Hunang

 

Koreográfus, látvány- és fényterv: Fodor Zoltán 

Zene: Gergely Attila 

Díszlet: Rákay Tamás

Jelmez: Veréb Diána Sára 

Dramaturgia: Juhász Károly

 

 

ATEMPO.sk