Szélvész után is szép vagy - a Vígszínház előadása Komáromban

2022. november 14-én, hétfőn 19.00 órai kezdettel Cseh Dávid dramaturg „Szélvész után is szép vagy” című darabjának előadásával érkezik a Komáromi Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpadára a Vígszínház.

A két szereplőre írt monodrámát idén január 21-én mutatták be a Vígszínház Házi Színpadán, a királyhelmeci származású Dino Benjamin rendezésében.

Két szereplőre írt monodráma a Vígszínházból – Dino Benjamin rendezése Komáromban

Egy magyar fiú a távoli Japánba költözik, ahova régi álma volt eljutni. Kinti tartózkodása azonban nem felhőtlen, mivel nehezen találja a helyét ebben a nagyon is idegen kultúrában. Aztán 2017 őszén lecsap egy tájfun a japán fővárosra. A fiú élete pedig ezen az eső áztatta, szeles és álomszerű éjszakán döntően megváltozik.

Bár a történetet egyetlen szereplő meséli el, mégis két szereplője van: a Bencét alakító Szántó Balázs és Kovács Olivér, aki végig néma az előadásban, alakját a japán kókenek, a nyílt színi színpadi segédek ihlették.

A belépőjegy ára 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Játsszák: Szántó Balázs, Kovács Olivér

Látvány: Horváth Jenny
Mozgás: Vadász Krisztina
Világítástervező: Balogh Csaba Andor
Zene: Mester Dávid
Dramaturg: Cseh Dávid
Dramaturg-konzultáns: Kovács Krisztina
Ügyelő: Kuti László
Súgó: Gál Tünde
Rendező munkatársa: Szládek Kata

Rendező: Dino Benjamin

ATEMPO.sk