Mezei Mária: Szerelmeim - Rák Viki zenés estje Pozsonyeperjesen

2022. november 23-án, szerdán 18.00 órai kezdettel a pozsonyeperjesi kultúrházban valósul meg Lakatos Rák Viktória önálló zenés estje jóvoltából Mezei Mária Szerelmeim című műve adaptációja. Az egész esemény a Csavar Színház által rendezett IV. Csallóköztivál keretén belül kerül megrendezésre.

Az előadás Mezei Mária színésznő, a 30-40-es évek magyar dívájának és egyben Márai Sándor titkos szerelmének életét idézi fel.

A kor ismert sanzonjai mellett próza is hallható lesz az előadás keretében, ahol többek között mesél a Mezei Mária pályakezdéséről, édesapjáról, szerelmeiről, házasságáról, a színházról, arról, hogyan élte túl a háborút, Istennel való találkozásáról, és persze Márai Sándorról.

Rák Viki így ír az előadásáról:

“Mindig is vágytam egy önálló estre, mert hatalmas kihívásnak tartom ezt a műfajt. De tudtam, hogy ennek csak akkor van értelme, ha magamat is megtalálom benne. Ha nekem is mondanivalóm van, illetve más gondolata a saját mondanivalómmá válik, és úgy érzem, az eredményt mindenkinek hallania kell. Tizenegy ismert dallal és gyönyörű kosztümökkel bemutatom Mezei Mária életét a kezdetektől a háborún át a megnyugvásig. Öt nagy szerelme volt élete során. Az édesapja, a színház, a zene, Isten és Márai. A dalok között mesélek a szerelmeiről, házasságáról, arról, hogyan élte túl a háborút, hogy menekült meg, és persze Márai Sándorról.”

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk