Fekete Péter - a GIMISZ Diákszínpad zenés vígjátéka Komáromban

Fekete Péter - a GIMISZ Diákszínpad zenés vígjátéka Komáromban

2022. december 5-én, hétfőn 19.00 órakor a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ szolgáltat helyszínt a komáromi Selye János Gimnázium GIMISZ Diákszínpada új premierjének, a Fekete Péter címet viselő zenés vígjátékának.

Somogyi Gyula és Zágon István művében Pierre Lenoir egy hétköznapi, egyszerű fiatalember. Egyetlen különlegessége van: ő a Fekete Péter, azaz a világ legpechesebb embere. Szerencsére.

Mert így történhet meg, hogy sok-sok kipróbált munka után elszegődik inasnak, és megismerkedik munkaadója, vagyis Lucien Ouvrier húgával, Colette-tel - és Lucien is megismeri Claire-t, a fiatal gépírólányt. Szerelem, zene, tánc, egy cseppnyi fájdalom, és sok-sok örömteli kacaj.

„Nyilvánvalóan mindenki ismeri a Fekete Pétert, vagy legalábbis a legtöbbünk ismeri, és a legtöbbünk az ikonikus vígszínházas előadást ismeri. A gyerekek meglepődtek, hogy erre esett a választás – az elmúlt években komolyabb témákkal is foglalkoztunk már a gimiszes fiatalokkal. Örülnek neki, főleg annak örülnek, hogy végre szórakoztathatnak, nem kell úgymond "komolykodni", bár figyelmeztettem őket arra, hogy az igényes szórakoztatás pontosan arról szól, hogy akkor is komolyan veszem magam a színpadon, amikor vicces vagyok. A közönség egy vidám előadásra számíthat.“ - mondta Bajkai Csengel Mónika rendező-dramaturg.

A belépődíj ára 3 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Koreográfus
Petra Pavlovičová

Korrepetitor
Pálinkás Andrássy Zsuzsanna

Dramaturg, rendező
Bajkai Csengel Mónika

ATEMPO.sk