Assziszi Szent - Soóky László utolsó monodrámája Rimaszombatban - ELMARAD!

Assziszi Szent - Soóky László utolsó monodrámája

ELMARAD! 2022. november 28-án, hétfőn 18.00 órai kezdettel kerül bemutatásra a Dialóg Assziszi Szent című előadása Rimaszombatban, a Városi Művelődési Központ bábtermében.

Az előadás címszerepében Culka Ottót, a Komáromi Jókai Színház művészét láthatják az érdeklődők, Klaudia, Assziszi aszisztense Molnár Xénia. Az előadás zenei munkatársa Pálinkás Andrássy Zsuzsanna, az előadás díszlete Telihay Péter tervei alapján készült. Dramaturgként Varga Emese dolgozott a produkcióban. A rendező Telihay Péter.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Soóky László utolsó monodrámája, a történeti trilógia (A nagy (cseh)szlovákiai magyar csönd, az Egy disznótor pontos leírása és A nagy (cseh)szlovákiai magyar forradalmi gulyásparti) tragikomikus epilógusa.

Ebben a játékban már nincs történelmi helyzet, sem kitörési lehetőség, a mesélő már nem létező helyszínről tudósít, s meséli el, milyen körülmények között futott zátonyra egyik-vagy másik változtatási szándék.

Ehelyett a főszereplő kemény, ironikus hangvételben, de önmagát sem kímélve, összegzi az elmúlt évtizedek eredményeit: eltűnődik az elhalasztott lehetőségeken, elemzi a túlélési stratégiákat, felvázolja az önfelmentés és a gyávaság következményeit.

Az előadásra a XIX. Győry Dezső Kulturális Napok keretében kerül sor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Culka Ottó, Molnár Xénia

 

ATEMPO.sk
Fotó: Dömötör Ede