60 éves a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusa - jubileumi hangverseny Nyitrán

60 éves a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusa - jubileumi hangverseny Nyitrán

2022. december 1-jén, 15.30-tól a nyitrai zsinagógában (Pri synagóge 3.) ad jubileumi adventi hangversenyt a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusa alapításának 60. évfordulója alkalmából.

A műsor első felében a kórusmuzsikán kívül többek között az énekkar hangszeres szólistáit és Aranypáva-díjas népdalénekeseit is hallhatja, láthatja a koncertre ellátogató közönség. Az első részt „A kórusmuzsika bűvkörében” című kisfilm vetítése zárja, amely az elmúlt 60 évből villant fel sikereket, emlékeket.

A koncert második felében egy-egy hallgató karnagyként is bemutatkozik. A hangversenyt a jubiláló énekkar és az egykori énekesek, valamint a közönséggel való közös éneklés zárja. 

Közreműködik Bakuš Zsófia, Bohák Emese, Csámpai Boglárka, Fóthi Virág Mercédesz, Kotiers Ráhel Annamária, Pinke Vivien (szólóének), Csető Júlia (fuvola), Csáky Máté (hegedű), Nagy Eszter Réka és Marek Štrbák (zongora). Vezényel Józsa Mónika, Bohák Emese és Csámpai Boglárka.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Veni, veni, Emmanuel

 

ATEMPO.sk
Fotó: fss.ukf.sk