Betlehem városában - Korpás Éva jótékonysági karácsonyi koncertje Csábon

Betlehem városában - Korpás Éva jótékonysági karácsonyi koncertje Csábon

2022. december 18-án, vasárnap 15.00 órakor adventi, karácsonyi koncertet ad Korpás Éva háromszoros Harmónia- és kétszeres Fonogram-díjas énekesnő és zenekara Betlehem városban címmel turnéjuk keretében a csábi római katolikus templomban.

Ezzel több év kihagyás után folytatódik a HANG-ÁR koncertsorozat a Csemadok Csábi Alapszervezete, a FIGUR Polgári Társulás, az idén 750 éves Csáb község és a helyi Római katolikus Plébániaközösség szervezésében.

Korpás Éva a szlovákiai magyar népzenei élet legmeghatározóbb népdalénekese. Az idei évben bemutatott karácsonyi koncertjén a legnépszerűbb népi karácsonyi énekek csendülnek fel igényes zenei kísérettel. A közismertebb dallamok mellett a magyar népi dallamkincs ritkán hallott darabjai, valamint zenei feldolgozások is helyet kapnak változatos zenei átkötésekkel.

A koncert nem csak a felnőtt hallgatóságnak szól, gyermekeknek is tartogat meglepetéseket, igazi családi programnak ígérkezik. Így szeretnék minél több ember számára meghittebbé tenni az adventi várakozást.

A koncerten gyűjtést is szerveznek a templom felújítási munkálatainak befejezésére, hogy 2023-ban már új fényében várja a hívőket a jövőre 255 éves Szűz Mária Szent Neve plébániatemplom.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Közreműködnek

Korpás Éva - ének
Csernók Klára - hegedű
Takács Ádám - hegedű
Papp Endre - brácsa
Kuti Sándor - cimbalom
Hanusz Zoltán - nagybőgő

 

Korpás Éva és zenekara

 

ATEMPO.sk