Így szerettek ők - Récsei Noémi beszélgetőestje Nyáry Krisztiánnal Párkányban

Így szerettek ők - Récsei Noémi beszélgetőestje Nyáry Krisztiánnal Párkányban

2023. január 16-án, hétfőn 18.00 órakor a párkányi Városi Művelődési Központ kistermében valósul meg Récsei Noémi televíziós műsorvezető önálló beszélgetőestje, ahol beszélgetőpartnere Nyáry Krisztián könyvkiadó, író, irodalomtörténész lesz abból az alkalomból, hogy nemrégiben jelent meg az Így szerettek ők harmadik kötete.

A szerző a kötetben híres magyar írók szerelmi életét mutatja be, s az irodalmi esten természetesen lehetőség nyílik majd az író könyveinek dedikálására is.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Nyáry Krisztián, magyar kommunikációs szakember, könyvkiadó, író, irodalomtörténész

2012-ben kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és költők szerelmi életéről szóló írásait, amelyek rövid idő alatt nagy népszerűségre tettek szert. A posztok alapján a Corvina Kiadónál megjelent Így szerettek ők c. kötete, amely a 2012-es év egyik könyvsikere volt. A kötet olvasásnépszerűsítő hatása miatt több díjat is nyert. „Emberközelbe hozta Facebook-Magyarország számára az irodalomtörténetet“, és elérte, hogy „örökre lekerülhetnek a sablonos íróportrék a tantermek faláról.” 2014-ben jelent meg Igazi hősök – 33 magyar című kötete, amelyben olyan 19–20. századi magyar emberek életét mutatja be, akiknek sorsa vagy személyes döntései ma is példaszerűek. Ezt követte 2015-ben a Merész magyarok – 30 emberi történet című, 2018-banpedig az Írjál és szeressél, amely 125 magyar szerelmes levelet tartalmaz a hozzájuk tartozó történetekkel együtt.

Récsei Noémi, televíziós műsorvezető

Zselízen született. A gimnázium elvégzése után Pozsonyban, a Comenius Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken folytatta tanulmányait. 2014 óta az RTVS munkatársa, rádiós és televíziós műsorvezető, a Vasárnap c. hetilap munkatársa. A legtöbben mégis önálló beszélgetőestjei miatt szeretik, amelyekkel új műfajt teremtett, s olyan témákkal foglalkozik, melyek felkelthetik a széles közönség érdeklődését, mint pl. a kétnyelvűség, a mesélés lélektana, a digitális kultúra, a függőségek.

ATEMPO.sk