A Kormorán koncertje Diószegen

2023. március 19-én, vasárnap 18.00 órakor a diószegi Inovatech színpadán koncertezik a Kossuth-díjas, Magyar Örökség-díjas, Magyar Szabadságért-díjas Kormorán zenekar Koltay Gergely vezetésével. A zenekar frontembere a gútai származású Vadkerti Imre.

A belépőjegy ára elővételben 20 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

Kormorán zenekar elsőként ötvözték zenéjében Magyarországon a folk és a rock műfaját, ezzel új műfajt teremtve hazánkban. Fennállásuk óta több mint 140 zenealbumot publikáltak Magyarországon és külföldön.

A Kormorán első fénykora a ’80-as évekre tehető, 2000 óta pedig másodvirágzását éli. Az ezredfordulóra ugyanis Koltay nyolc elhivatott és invenciózus zenészt gyűjtött maga köré, még lendületesebbé, hitelesebbé téve a formációt. Kialakult az összetéveszthetetlen vokális hangzás, amely a hangszeresek virtuozitásával párosul.

Számos rockopera (A költő visszatér, Zúgjatok harangok, Elektra mindörökké, A Megfeszített, A Napba öltözött lány, Itt élned, halnod kell, Trianon), és filmzene (Julianus, Honfoglalás, Sacra Corona) kötődik nevükhöz. Készítettek albumokat mások mellett Deák Bill Gyulának és Varga Miklósnak, dolgoztak többek között Charlieval, Kalapács Józseffel, Papadimitriu Athinával.

A zenekar rendszeresen koncertezik Magyarországon kívül a Felvidéken, Erdélyben, Vajdaságban, Kárpátalján, de turnéztak már Európa-szerte, Venezuelában, és Kubában is.

Közreműködők

Fehér Nóra - ének (Vajdaság, Mohol)
Vadkerti Imre - ének, gitár (Felvidék, Gúta)
Gáspár Álmos - hegedű (Erdély, Kézdivásárhely)
Karácson Zsolt - dob
Koltay Gergely - fúvós hangszerek
Koltay Sólyom - szaxofon
Szekeres Zoltán - gitárok
Szűts István - billentyűs hangszerek
Zsoldos Tamás - basszusgitár
Művészeti vezető: Koltay Gergely, Kossuth-díjas, kiváló művész

ATEMPO.sk