A tanú - a Körúti Színház előadása Bacsó Péter legendás filmje alapján Dunaszerdahelyen

2023. március 2-án, csütörtökön 19.00 órakor a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban valósul meg a Körúti Színház A tanú című drámájának bemutatója, mely darab Bacsó Péter azonos elnevezésű, mára legendássá vált filmjének színházi adaptációja.

“Miért halad így a történelem? Hogy az emberiség derűsen váljék meg múltjától.”

- így fejeződik be az első számú magyar kultuszfilm, amit az egész ország ismer és szinte minden második mondata szállóigévé vált. Amely kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk.

A darab egyfelől tanulságos és szórakoztató mementója az újkori magyar történelem egyik legnyomasztóbb periódusának, másrészt ettől a történelmi háttértől megfosztva is érvényes a mondanivalóval bír a naiv, alapvetően jó szándékú kisember és az őt kénye-kedve szerint ráncigáló hatalom örök konfliktusáról.

A film méltó utódjaként, modern színpadképpel és a főszerepben két kiváló színész főszereplésével a Körúti Színházba végre megérkezik A tanú. Kautzky Armandot a Körúti Színház több darabjában (Az üvegcipő, A bolond lány) is láthatták és megszerethették a nézők, most mint Virág elvtárs, egyszer majd kér valamit. Kerekes József azonban új társulati tagként először mutatkozik be a nézőknek, mint Pelikán József, a jószándékú gátőr.

A belépőjegy ára az első osztályra 15 euró, a második osztályos jegy 14 euróba kerül, míg a nyugdíjasok részére ez 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az előadásra.

 

Közreműködnek

Pelikán József - Kerekes József
Virág elvtárs - Kautzky Armand
Dániel Zoltán - Oroszi Tamás
Bástya elvtárs - Pecsenyiczki Balázs
Gogolák elvtársnő - Karap Diána
Olga - Malik Édua
Gulyás úr - Medve József
Pelikán Gizi - Karaivanov Lilla
Pelikán Józsika - Bencze Timur
Pelikán Pisti - Bencze Artúr
Pelikán Klári - Klein Emma
Pelikán Zsuzsika - Klein Gréta
Gonosz ÁVH-s - Ráhm Dániel
Mamlasz ÁVH-s - Garai Gábor

Rendező
Galambos Zoltán

Színpadra alkalmazta
Szabó Kristóf

Díszlet és grafika
Sejben Richárd

ATEMPO.sk
Fotó: korutiszinhaz.hu