Ádám almái – a Trepp színházi platform előadása Rimaszombatban

2023. február 17-én, pénteken 18.00 órától lesz látható Ádám almái címmel a Trepp színházi platform előadása Rimaszombatban, a Városi Művelődési Központ színháztermében.

Közmunkára ítélt furcsa emberek közössége lakja Ivan Fjeldsted plébániáját. Ivan optimista világnézetével, s rendíthetetlen hitével igyekszik összetartani az itt élőket, így Gunnart, a valaha nőket erőszakoló lecsúszott alkoholistát és Khalidot, a pakisztáni származású benzinkútrablót. Ide érkezik meg a neonáci Adam. Ivan így üdvözli: „Gonosz emberek nem léteznek. Mi az ilyenekben nem hiszünk.”

Belépő 5 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Magyarul és szlovákul színészkednek – Hamarosan premiert tart a TREPP

  

Szereplők

Ivan - Melecsky Kristóf
Adam - Hostomský Fanni
Khalid - Peter Kiss
Gunnar - Hégli Bence*
Sarah - Katona Eszter*
Dr. Kolberg, Poul Nordkap, Esben - Szebellai Dániel
Holger, Zenész - Ján Cibula*

 

Alkotók

A magyar szöveget és a színpadi változatot készítette - Kovács Krisztina
Zeneszerző - Ján Cibula*
Dalszövegíró - Melecsky Kristóf
Jelmeztervező - Lea Šaryová
Díszlettervező - Anna Revická
Produkciós asszisztens - Csikmák Kati*
Rendező és a fordítás szerkesztője - Rédli Károly

* egyetemi hallgató

 

A Trepp egy független színházi platform, melynek célja, hogy fiatal művészek szabadon alkothassanak, hogy egy olyan színházi közeg alakuljon ki, ahol az alkotók szabadon kísérletezhetnek és garantálják a magasfokú művészi élményt, mellyel minél szélesebb közönség művészi igényeit tudja kielégíteni.

A Trepp fontosnak tartja, hogy olyan magas szintű művészi alkotásokat hozzon létre, melyek elősegítik a szlovák és magyar színházi világ közti tér közeledését, összekapcsolását, kitöltését. A Trepp tevékenységének lényeges eleme a kísérletezés, az innováció, a művészetpedagógia és a szociális elkötelezettség.

A színdarabok magyarul játszva szlovák felirattal, szlovákul előadott előadást pedig magyar felirattal szándékozik megvalósítani.

Az előadások megvalósítása során törekednek arra, hogy a létrejövő produkció gazdaságosan utaztatható legyen belföldi és a határon túli helyszínekre. A játszóhelyek változatossága mellett a művészi mobilitás is fontos szempont a munkájuk során. Előadásaikban az alapító tagokon kívül rendszeresen vesznek részt vendégművészek, a koprodukcióként megvalósuló előadásokban más előadó-művészeti szervezetekkel, társulatokkal dolgoznak együtt.

A Trepp - független színházi platform egy önállló társulás, amely nincs alárendelt szerepben sem politikai pártnak, sem kőszínháznak ill. más intézménynek.

A pozsonyi Színművészeti Főiskola magyar ajkú hallgatói alapítottak. Alapító tagjai Katona Eszter, Hostomsky Fanni, Hégli Bence, Szebellai Dániel, Melecsky Kristóf.

ATEMPO.sk