Ami késik, nem múlik - a Gergely Theater zenés vígjátéka Nagymegyeren - ÚJ IDŐPONT!

ÚJ IDŐPONT! 2023. március 29-én, szerdán 19.00 órakor a kerül bemutatásra a Szilágyi László, Márkus Alfréd, Nemlaha György Ami késik, nem múlik című kétrészes zenés vígjátéka a Gergely Theater előadásában a nagymegyeri Városi Művelődési Központ színháztermében.

Adott egy ambiciózus, ifjú államtitkár Bojár Kálmán, aki pályája csúcsán kihirdeti, jobb, ha a nők odahaza maradnak, mert így több munkahely jut a férfiaknak, ráadásul ki is találja a legjobb megoldást: mindenki menjen férjhez!

És adott egy szegény, családfenntartó, dolgozó lány Kovács Kató, aki ezért egyszerre állás nélkül marad. Mindebből dráma is kerekedhetne, ha történetesen éppen nem zenés komédiáról lenne szó, ahol az elszánt Katóka természetesen nem nyugszik bele a szomorú valóságba, kitartóan jelentkezik, hogy tessék őt férjhez adni, különben botrány lesz!

Ami késik, nem múlik, s hogy a minisztériumban minden fenekestül fordul fel abban részes még Galambos a magántitkár, a tinglitangli színésznőcske, az aktuális szerető, no meg egy kétbalkezes fényképész, aki mindig akkor süti el a masináját, amikor nem kellene, és persze a sármőr, gróf Sziráky a gazdag laptulajdonos... Igaz, bájos mese ez a javából!

A filmvásznon és színpadon egyaránt zajos sikert aratott, helyzetkomikumokban bővelkedő, örök érvényű zenés komédia főszerepeit olyan korabeli sztárok alakították, mint Kiss Manyi, Kabos Gyula, Latabár Kálmán vagy Szeleczky Zita. S akkor még nem is szóltunk a Meseautó zeneszerzője, Márkus Alfréd népszerű slágereiről - amelyek mai fülnek tetsző, ugyanakkor autentikus hangszerelésben szólalnak meg.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a vígjátékra.

 

Szereplők

Keller Tamás - Érdemes Művész, Gaál Zsófi, Sövegjártó Áron, Haagen Imre, Némedi-Varga Tímea, Békefi Viktória, Suhajda Dániel, Szabó Róbert, Kovács Róbert, Gombás Ádám

Rendezte

Gergely Róbert

Írták

Szilágyi László - Márkus Alfréd - Nemlaha György

Rendezőasszisztens

Rimár Izabella

Koreográfus

Rimár Izabella

Díszlet

Simon design

Fény, hang

Katona Ági

Jelmez

GR Fashion style

Hangszerelte

Judt István

Produkciós manager

Orosz Dániel

ATEMPO.sk