Folkkocsma és táncház a Dobroda zenekarral Füleken

Folkkocsma és táncház a Dobroda zenekarral Füleken

2023. március 18-án, szombaton 20.00 órakor valósul meg a Folkkocsma és táncház, ahol az est hangulatáról a Dobroda zenekar gondoskodik a füleki Beneš vendéglőben.

A Kárpát-medence autentikus népzenéje kiapadhatatlan forrást jelent a zenekar számára, repertoárját is e tárházból válogatja. A magyar népzene tanulása és muzsikálása adott lehetőséget a társulatnak, hogy találkozzon és együtt dolgozhasson a néptáncos és népzenei élet meghatározó alakjaival, ezzel magas szinten adjon értéket a magyar zenei hagyományok felelevenítéséhez, úgy a színpadokon, mint a táncparketten, a falunapoktól, a művelődési házaktól kezdve Európán keresztül a világ legkülönlegesebb helyszíneivel bezárólag.

A repertoárban megtalálható a Kárpát-medence népzenéjének szinte teljes palettája. A teljes tudás azonban elérhetetlennek tűnik, hiszen mindig előkerül egy-egy rejtett kincs, amely elsajátítása kihívás és izgalmas feladat egyben. A cél azonban nem pusztán az önző “elsajátítás”. A valódi célok között fellelhetők a tudás továbbadása, mások szórakoztatása, értékek átadása és bemutatása, egyáltalán annak az érzésnek az elérése, hogy szellemi értékeikkel a környezetüket is értékesebbé tudják tenni néhány szent pillanatra.

A belépés díjtalan. Sok szeretettel vár minden szórakozni, táncolni és mulatni vágyót a táncházra a rendezőség.

ATEMPO.sk