Időutazás Cseh Tamással - a Fifti-Fifti duó emlékkoncertje Léván

2023. március 26-án, vasárnap 17.00 órakor valósul meg az Időutazás Cseh Tamással című emlékkoncert, amely keretében a Tornóczi Tibor és Göbő Sándor alkotta Fifti-Fifti duó Cseh Tamásra, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerzőre, énekesre, színészre, előadóművészre emlékezik a lévai zsinagógában.

Ha két zenész találkozik, abból mindig születik valami, ha azon a bizonyos titokzatos frekvencián - ha úgy tetszik: egy húron - kezdenek el rezegni. A lehetőségek száma végtelen. A duó első műsorában ugyanis egy harmadik zenész életműve előtt kíván fejet hajtani. Úgy érzi, megérett rá az idő és talán ő maga is.

Tisztelettel és alázattal fogott hozzá a régi, kissé feledésbe merült dalok leporolásához, újragondolásához, megszólaltatásához. Mert úgy gondolja, ezeket a dalokat - amelyek egy tovatűnt kort idéznek fel (merthogy egy dalnak ez is a küldetése) - éltetni kell, vinni kell tovább a lángot, még mielőtt a feledés homályába veszik…

Egy időutazás előtt állunk tehát, ezért most “csatolják be öveiket”, és adják át magukat egy korábbi világ dalok által életre hívott hangulatainak. - vallja a duó.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az emlékkoncertre.

ATEMPO.sk