The Beat This koncert Érsekújvárban

2023. március 9-én, csütörtökön 20.00 órakor a komáromi The Beat This (Beatles CoverBand) ad koncertet az érsekújvári Amsterdamban.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők az eseményre.

Beatles-dalok dzsesszben, skában – Saját számot is tervez a The Beat This (INTERJÚ)

 

Miért The Beat This? Mert a Beatles egyszerűen megkerülhetetlen, legyőzhetetlen - egy csomó dal van, amit mindenki ismer, még ha nem is tudja, hogy az Beatles, rengeteg zenekart inspirált, és máig is inspirál. Szóval próbáld csak legyűrni, Beat this.

Az egész nagyon régen indult, még a múlt évezredben Akkor történt ugyanis, hogy Lali szüleitől megkapta az első basszgityóját, egy narancssárga csehszlovák Jolana Galaxi Bass-t. Na ekkor a szülei azt mondták, hogy egyszer majd biztosan Beatles-t fog játszani, mert az az igazi zene. Ő pedig mondta, hogy soha, mert Ő punk, a Beatles meg nagyon nem az.

Nos, soha ne mondd, hogy soha, mert eltelt pár (na jól van, elég sok) év, és 2019-ben, amikor remaszterelték a Here comes the sun című dalt, és készítettek hozzá egy klipet, ez szembejött a híres-neves videómegosztón, és Lalinak nagyon megtetszett. Így meg is tanulta a dalt, és elkezdett benne mocorogni a gondolat, hogy mekkora húzás lenne a szüleinek összehozni egy koncertet, ahol Beatles-eket játszanánank nekik.

Nem sokkal azután, hogy ez megfogalmazódott benne, találkozott Indivel, aki mint kiderült, szintén nagy Beatles-es, ahogy Lali szülei is, és épp zenekart keres. Egy grillparty során pedig kiderült, hogy Miro és Csabi is, akikkel Lali már a kezdetektől együtt muzsikál, el tudnának képzelni egy ilyen projektet.

Kezdetben megpróbálták “lemásolni” a dalokat, de ez valahogy nem akart működni, mivel zúzósabb zenékhez voltak szokva mindannyian, és valahogy nem bírták elcsípni a feelinget. Ekkor Miro elkezdte feszegetni a témát, hogy rakják bele saját ötleteiket, így kiválasztották a dalokat, és elkezdték magukévá tenni azokat. Miro hangja és gitárjátéka, Csabi gityószólójaival és aláfestéseivel megfűszerezve meghozták gyümölcsüket. Elsőként a Come together-t formálták át, úgy, hogy az eredetitől jócskán eltértek, funk, jazz, és kissé keményebb rockos hangzásokat keverve bele. Ezután jöttek punk-rock, illetve ska punk és más őrült ötletek.

Az eredményt koncerten hallhatjátok.

ATEMPO.sk