Kenyértörés - a Láthatáron Csoport színházi előadása Dunaszerdahelyen

Kenyértörés - a Láthatáron Csoport színházi előadása Dunaszerdahelyen

2023. március 26-án, vasárnap 18.00 órakor kezdődik a Láthatáron Csoport színházi előadása Kenyértörés címmel a dunaszerdahelyi NFG klubban.

A darab a szolidaritás és a háború viszonyát vizsgálja. Mi a helyes döntés, ha a szolidaritás erkölcsi parancsa ellentétbe kerül a túlélés parancsával? Elítélhető-e az, akinek saját és szűk közösségének boldogulása előbbre való, mint a bajba jutottért való kiállás? És az, aki a másikért való kiállással saját közösségét sodorja veszélybe? Hol van az a pillanat, amikor már nem helyes csöndben maradni, és hol van az a pillanat, amikor még csöndben kell maradni?

Egy, a perzsa hódítás alatt élő apró hellén család történetén keresztül szembesülünk ezekkel a kérdésekkel, amelyekre együtt is keressük a válaszokat.

A Kenyértörés nemcsak színházi előadás, de kiváló alkalom egy rendhagyó történelemórára is, mely során a nézők találkoznak a történelemmel másfél órában. Átélhetőek lesznek számukra a híres csaták, a hellének helyzete, felidézzük az ikonikus 300 spártai harcost. Előadásunkkal az ókori Görögország nem csupán érettségi tétel lesz, hanem valódi időutazás – három színésszel és néhány kellékkel létrehozva.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az előadásra.

 

Szereplők

Panaitiosz (Demetria fia, péksegéd) - Csányi Dávid
Demetria (özvegy pékné) - Feuer Yvette
Europé (Demetria lánya, péksegéd) - Háda Fruzsina / Varga Orsolya

Író-rendező
Fábián Péter

Zeneszerző
Horváth Szabolcs

Látvány
Zubor Kata

ATEMPO.sk
Fotó: lathataroncsoport.hu