A rendes lányok csendben sírnak - a budapesti Vígszínház előadása Dunaszerdahelyen

A rendes lányok csendben sírnak - a budapesti Vígszínház előadása Dunaszerdahelyen

2023. május 4-én, csütörtökön 18.00 órakor kezdődik a budapesti Vígszínház előadása A rendes lányok csendben sírnak címmel - mely dráma Durica Katarina azonos című regényének színpadi adaptációja - a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

Erőt és bátorságot ad mindazoknak, akik eddig szégyenbe burkolózva éltek... „Jobb hallgatni, félrenézni, továbbmenni... És csak csendben sírni. Főleg ha nő vagy!” A rendszerváltás utáni Kelet-Európa talán legsötétebb maffiatörténete.


Az elmúlt évek egyik legmegrázóbb könyvsikerének színpadi adaptációját Paczolay Béla rendezésében, Márkus Luca, Balázsovits Edit és Kiss Mari szereplésével.

Egy nyolcemeletes panelház, egy vissza-visszatérő dallam és három nő, akiknek sorsán keresztül Európa egyik legsötétebb maffiatörténete rajzolódik ki. Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak című regénye a kilencvenes években játszódik Dunaszerdahelyen, ahol éveken át rettegésben éltek az emberek. Ez a regény az elmesélhetetlenről szól, amiről mégis beszélni kell.

A belépőjegy ára 19 euró. A belépés csak a 18. életév betöltése után lehetséges. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az előadásra.

 

Főszerepben

Kiss Mari
Balázsovits Edit
Márkus Luca

Írta

Durica Katarina

Rendező

Paczolay Béla

ATEMPO.sk