Nem vagyok, csak mások látnak - Pozsonyban az Osonó József Attila szövegeiből készült előadása

Nem vagyok, csak mások látnak - Pozsonyban az Osonó József Attila szövegeiből készült előadása

2023. április 12-én, szerdán 17.00 órakor kezdődik az Osonó Színházműhely Nem vagyok, csak mások látnak című monodrámája a pozsonyi Liszt Intézet épületében.

"Nem vágta el a vonat; nem vágták ki a nyelvemet sem." (József Attila)

Hogyan lehet hozzánk valaki ennyire közel, aki ennyire távoli? József Attila életterhei számunkra felmérhetetlen szélsőségek, mégis: a mi haragunkkal jajdul fel, a mi sírásunktól szorul el a torka, s a mi szánk felett húzódik mosolyra a bajsza. Az Osonó találkozásra hív: személyes találkozásra egymással – és József Attilával. Egy emberrel, aki közénk ül, ránk néz, megosztja velünk falatnyi útravalóját, s akinek szájából úgy fordulnak ki a jól ismert szavak, ahogy még nem találkoztunk velük. Verssorokból bontakozik ki egy élet: az enyém vagy a tiéd, és – talán – egy szegény, Attila nevű barátunké.

A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen. Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.

Az 55 perces monodráma József Attila-szövegekből építkezve keresi az életmű aktualitását, a költő megidézhetőségét, az azt követő beszélgetés pedig lehetőséget ad, hogy a találkozás valódi párbeszéddé váljon.

A belépés ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt az előadásra helyfoglalás szükséges, melyet IDE kattintva jelezhetünk a szervezők felé. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az előadásra.

 

Előadja

Mucha Oszkár

Rendező

Fazekas Misi

ATEMPO.sk