Burundanga - Jordi Galceran vígjátéka Nagymegyeren

2023. május 21-én, vasárnap 19.00 órakor kezdődik Jordi Galceran kortárs katalán vígjátéka, a Burundanga, amely előadás a Komáromi Jókai Színház és a Symbol polgári társulás közös produkciója. Az eseményre a nagymegyeri Városi Művelődési Központban kerül sor.

A vígjáték középpontjában egy nem várt terhesség áll. Ez önmagában is nehéz helyzet, hát még, ha nem vagyunk biztosak a partnerünk érzéseiben. Persze a megoldás lehet egyszerű, hisz sokszor csak egy jó hideg sörre van szükség ahhoz, hogy tisztábban lássuk a dolgokat.

De mi történik, ha minden új információ csak újabb kérdéseket vet fel? Hogyan hozzon az ember komoly döntéseket, ha maszkos férfiakat talál a lakásában, feltűnik egy mindentudó, vagyonos nagybácsi, és még egy elrontott szardellaszósz és egy terrorszervezet is bezavar a képbe?

Abszurdnál abszurdabb szituációk követik egymást, melyek mögött végig jelen van a gyermekvállalás témája, de ez mellett felmerül a lázadás problémája, az apa-fiú konfliktus, a fiatalok vágya, hogy valamiben kiteljesedjenek és megtalálják helyüket a világban – ez a keresés, amely néha kilátástalannak tűnik, néha pedig naivitásunkban helytelen eszmék és célok felé sodor minket. Mindezzel a tizen- és huszonévesek könnyen azonosulnak, de az idősebbek is megtalálhatják benne a régi önmagukat, vagy összehasonlíthatják magukat a mostani fiatal generációval.

A belépőjegy ára 11 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a vígjátékra.

ATEMPO.sk