Oda vagyok magáért - életrajzi vígjáték és Fényes Szabolcs koncert Paláston

Oda vagyok magáért - életrajzi vígjáték és Fényes Szabolcs koncert Paláston

2023. április 28-án, pénteken 19.00 órától kerül bemutatásra az Oda vagyok magáért című zenés életrajzi vígjáték a palásti kultúrházban.

Az előadással Fényes Szabolcs munkássága, művészete előtt tisztelegnek születésének tavalyi, 110. évfordulója alkalmából. A történet felöleli a múlt század legnagyobb részét. Vígjáték, de a zsebkendők is előkerültek.

A darab írója Klemen Terézia, játékmester, rendező Hajdú László.

Az egyfelvonásos darabot két kiváló művész adja elő, Nagy Ibolya Déryné-díjas operettprimadonna, színésznő és Csengeri Attila eMeRTon-díjas operett-és musicalszínész.

Fényes Szabolcs, a múlt század egyik legismertebb zeneszerzője, több operett megalkotója, az Operettszínház többszörös igazgatója emlékére készült ez a darab, Klemen Terézia tollából. Tudjuk, hogy a hazai könnyűzene egyik „legFÉNYESebb” állócsillaga, Fényes Szabolcs volt, aki 110 éve született. Klemen Teréziának a korábrázolás és a szórakoztatás egy olyan egyvelegét sikerült létrehoznia, ami több, mint egy életrajzi játék.

Az operettszínház egykori igazgatójáról, erről a kalandos életű, igazi bohémről, a zseniális zeneszerzőről könyvet ugyan írtak, de színmű még nem készült életéről. Azért is érdekes a mű, mert tanít, bemutatja a kort, amelyben éltek, a politikai és társadalmi hangulatot és visszaidézi a csengő népszerű zenét, amit milliók daloltak az utcán vagy a fürdőszobákban. És még ma is van középkorú, de a fiatalabb korosztály között olyan, aki a színészekkel együtt énekli a darabban elhangzó dalokat. Korhangulat, életút, játék, munka, emlékezés, humor, tisztelet, öröm és bánat…ez mind együtt, ebben a darabban. 

A szereplők több személyt is megszemélyesítve vezetik végig a nézőket ennek a fantasztikus zseni életújának állomásain.

A belépőjegy ára elővételben 7 euró, míg a helyszínen 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 ATEMPO.sk