Karnyóné - a Bánfalvy Stúdió és a Rivalda Színház bohózata egy felvonásban Dunaszerdahelyen

Karnyóné - a Bánfalvy Stúdió és a Rivalda Színház bohózata egy felvonásban Dunaszerdahelyen

2023. május 31-én, szerdán 19.00 órakor kezdődik a Bánfalvy Stúdió és a Rivalda Színház Karnyóné című előadása Csokonai Vitéz Mihály műve alapján a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Magyar tündér bohózat, amelyben a gazdag kanizsai kereskedő felesége, Karnyóné úgy hiszi, hogy özvegységre jutott, hiszen férjéről immár két éve nem kapott hírt. Szép kereskedésével, megtakarított vagyonával igencsak kapós özvegy lesz, feltűnik hát két kérő: Tipptopp és Lipittlotty.

Karnyóné szíve az utóbbi felé húz, dacára tartozásainak és megbízhatatlan természetének. Tipptopp azonban furfangos csellel eltávolítja a közelből vetélytársát és szerelmi ígérettel ráveszi a szobalányt, Borist, hogy inkább őt ajánlja a gazdasszonya kegyébe, cserébe elveszi őt feleségül az özvegy halála után.

Az özvegyet szörnyű csalódásként éri, hogy Lipittlotty buzgalma mögött nem igaz szerelem, csupán pénzéhsége áll, és bánatában öngyilkos akar lenni. A kijátszott Lipittlotty visszatérve Tipptoppon akar bosszút állni. És, ha ez még nem lenne elég, mindezek után váratlanul hazatér a ház halottnak hitt ura.

A belépőjegy ára 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a bohózatra.

 

Szereplők

Karnyóné - Lenner Karolina
Lipittlotty - Rédei Roland
Tipptopp - Pataky Ádám
Lázárné - Sziklai Krisztina
Boris - Szabó Manyi
Samu - Scheer Gábor
Karnyó - Czakó Roland

Rendezte

Scheer Gábor

Producer

Bánfalvy Ági

ATEMPO.sk