Hatalom - Dunaszerdahelyen Prikler Mátyás új filmje

2023. május 6-án, szombaton 20.00 órakor kezdődik Prikler Mátyás Hatalom című filmjének vetítése, mely után beszélgetésen vehetünk részt az alkotókkal a dunaszerdahelyi NFG klubban.

Rossz kezekben a hatalom – a mozikban Mokos Attila új filmje

Két szomszédos ország magas rangú politikusainak találkozóján vadászatot szerveznek. Egy eltévedt golyó megöl egy fiatal fiút. A nyomozással a titkosszolgálat egyik tapasztalt ügynökét bízzák meg. Feladata: megtalálni a gyilkost és meggátolni a média érdeklődését.

Szereplői többek között a nemrégiben két díjat is kapott Mokos Attila, Hajdu Szabolcs, Jan Kačer, Bandor Éva, Ingrid Timková, Jana Oľhová, Kormos Mihály, Oszlík Péter, Olasz István, Vörös Lajos, Láng Annamária, Katona László, Bánfalvi Eszter és a dokumentumfilm-rendező Lucia Kašová.

A nyugati demokráciák fejlődésének tükrében az alkotók az igazság témáját tartják a legfontosabbnak a közeli és a távolabbi jövő szempontjából. Amikor az emberek demokráciába vetett bizalma csökken, amikor szétesik az igazság és az objektivitás koncepciója, amikor a közeljövő és veszélyei kihívásai részben ismertek, mindezek olyan kérdéseket vetnek fel, hogy a hatalom gyakorlásának milyen módja etikus még, és meddig lehet elmenni a demokrácia és civilizáció megmentése érdekében.

A belépődíj tetszőleges. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a filmvetítésre és az azután következő beszélgetésre.

 

Alkotók

Rendező - Prikler Mátyás
Forgatókönyvíró - Marek Leščák, Prikler Mátyás
Fényképezte - Pálos Gergely
Vágó - Matej Beneš
Hang - Dušan Kozák, Tobiáš Potočný
Zene - Tallér Zsófia
Jelmez - Gadus Erika
Látvány - Michal Lošonský, Nyitrai Anna

Szereplők

Hajdu Szabolcs
Jan Kačer
Kormos Mihály
Mokos Attila
Bandor Éva
Jana Oľhová
Ingrid Timková
Mária Zaujecová
Lucia Kašová
Roman Polák
Oszlík Péter
Miroslav Krobot
Olasz István
Vörös Lajos
Láng Annamária
Katona László
Bánfalvi Eszter
Milan Vojtela

ATEMPO.sk