Az Aurum Quartet Rimaszombatba látogat

2023. május 30-án, kedden 18.00 órakor ad koncertet Szlovákia egyetlen klarinét négyese, az Albín Blaho, Šimon Štímel, Martina Lišková és Jozef Eliáš összetételű Aurum Quartet a rimaszombati kultúrházban.

A programban ismert melódiák hangzanak el W.A.Mozart, G.Bizet, Bartók Béla, E.Suchoň, G.Gershwin, D.Sosztakovics, J.Brahms és L.Bernstein műveiből.

Az Aurum Quartet a Pozsonyi Konzervatórium mellett jött létre, tagjai volt diákok és tanárok, akik ma már kiváló pozsonyi zenekaroknak, a Szlovák Filharmóniának, a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekarának és a Szlovák Belügyminisztérium Zenekarának tagjai. 2021-ben megjelent az első hanghordozójuk Ouverture címmel, melyen klasszikus darabok hallhatók négy klarinétra átdolgozva. A zenekar különös figyelmet fordít kortárs zeneszerzők, köztük Ľuboš Bernáth, Marián Závarský és Alaxandra Gudková műveinek a bemutatására is.

Az Aurum Quartet ismert Szlovákiában, de koncertezett már külföldön is. Szép emlékeket őriznek a Berlini és a Bécsi Szlovák Intézetben adott koncertjeikről, vagy a portugáliai Terras Sem Sombra nemzetközi fesztiválon adott fellépésükről. Turnéztak Kuvajtban is, ahol képzésen is részt vettek és tevékenységüket elismerő oklevéllel jutalmazták.

A belépőjegy ára 5 euró, a ZB-tagoknak mindez 3 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk