Ficture live Dunaszerdahelyen

2023. május 19-én, pénteken 21.00 órától Ficture, pozsonyi magyar producer, sound designer, zenész mutatkozik be a dunaszerdahelyi NFG Klubban.

A koncert után infi362 szolgáltatja a zenét. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a bulira.

„A legjobbkor jött a felkérés” – A Marcelházáról indult Tokár Gábor a Vad Fruttik új dobosa

 

Ficture 16 éves kora óta számtalan zenekarban dobolt és fejlesztette zenei tudását. A zenekaraiban töltött évek mellett felfedezte magának a technikai eszközök adta végtelen lehetőségeket és szóló projectbe kezdett. Zenéjében a bonyolult ritmusok találkoznak a digitálisan torzított akusztikus hangokkal. Hol az űrbe repíti a hallgatót, hol pedig vissza a földre, ügyelve arra, hogy még véletlenül se érintsük a lábunkkal a talajt.

Előadásait az élő loopok feljátszása és az akusztikus dobokon való egyidejű játéka teszi improvizatívvá és lebilincselővé. Debütáló EP-je a német független kiadónál, a Lemongrassmusic-nál jelent meg 2014-ben.

A ‘Roads To Everywhere’-en hangsúlyos szerep jutott a rögzített hangok és zörejek átalakításának, míg legújabb EP-jén (Filled Spaces, Audiobulb Records, 2018) kissé felgyorsítva a tempót, az apróbb részletekre való fókusz került előtérbe. A kislemezt az angliai IglooMag 2018 legjobb kiadványai közé sorolta, a megjelenést pedig egy 15 állomásos európai turné követte, amelyen teret kapott egyszemélyes zenekari felállásából fakadó sajátos performansza. 

Tokár Gábor nemrég a Vad Fruttik új dobosa lett.

ATEMPO.sk