Vannak Vidékek - Bogdán Zsolt és a Kaláka Kányádi Estje Somorján

2023. június 14-én, szerdán 19.00 órakor rendezik meg Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes zenés irodalmi Kányádi Estjét a somorjai Városi Művelődési Központban.

A program szerkesztője és rendezője Kőváry Katalin. Az rendezvény középpontjában Kányádi Sándor erdélyi magyar költő és emlékezete áll, aki a kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakjának számított.

A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban.

Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma

...sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

A Kaláka együttes pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal, a Magyarországon is filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen tart előadást, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.

A belépőjegy ára 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk