Ízvilág - a Kaptza lemezbemutató koncertje és beszélgetés Somorján

Ízvilág - a Kaptza lemezbemutató koncertje és beszélgetés Somorján

2023. június 10-én, szombaton 20.00 órakor valósul meg a Kaptza formáció ízvilág lemezbemutató koncertje a somorjai Moziban.

‘22 szeptemberében öt fiatalember (2 somorjai + 3 soproni) az amerikai Tennessee állambeli Johnson City-be költözött ösztöndíjas népzenei tanulmányokat folytatni a helyi egyetemen. Az együttlét és közös munka annyira megragadta őket, hogy zenekart alapítottak Kaptza néven, mellyel a magyar népzenét népszerűsítik és hosszútávon is fent szeretnék tartani. A Kaptza már bejárta az USA-t: felléptek New Jersey-ben, Washingtonban, Raleighben, Ashevilleben, Bostonban, San Francisco-ban, Los Angeles-ben, San Diego-ban és a zenekar “szülővárosában” Johnson City-ben többször is. Kint tartózkodásuk végén Nashville egyik előkelő zenei stúdiójában egy lemezt vettek fel, mely még feldolgozás alatt áll. Hazaérkezésük legelején először Somorján mutatják be a nívós anyagot.

Az estet egy rövid beszélgetéssel kezdik, majd jön a lemezbemutató koncert és utána Folkkocsma szabad zenéléssel és tánccal.

A belépés díjtala, anyagi támogatás elfogadnak. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a koncertre.

 

A Kaptza tagjai:

Fajkusz Levente – prímás
Kőhalmy Ádám – cimbalom
Lelkes Márton – harmonika
Nyárfás Mátyás – brácsa
Fajkusz Domonkos – bőgő

ATEMPO.sk