Beszélgetés Herczku Ágnes népdalénekes, előadóművésszel és Nemes Szilvia táncművész, koreográfussal Komáromban

2023. június 14-én, szerdán 17.00 órakor kezdődik a Kikötő - Polgári szalon következő beszélgető estje, amely keretében Herczku Ágnes népdalénekes, előadóművésszel és Nemes Szilvia táncművész, koreográfussal az esemény házigazdája, Bödők Gergely történész fog beszélgetni a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Mikor lesz a népdalból műsorszám és hogyan válik a szórakozásra született táncból színpadi előadás? Előny, vagy hátrány, ha a munkahelyi alkotótársunk a magánéletben is a párunk? Milyen kihívásokkal találkozik egy női előadó a reflektorfény világában? Mik voltak az eddigi csúcspontok és mérföldkövek a karrierjük során? Mennyiben másabb ma a női művészek helyzete, mint a pályájuk elején? Mi kell ahhoz, hogy egy társulati tagból szólista legyen? Hogyan szövődik barátság a színfalak mögött és mit jelent a kapcsolatuk azon túl?

Herczku Ágnes, Liszt-, Fonogram és eMeRTon-díjas népdalénekes, előadóművész; Nemes Szilvia pedig Magyar Bronz Érdemkereszt és Népművészet Ifjú Mestere-díjas táncművész, koreográfus.

A magyarországi színpadi folklór két emblematikus ikonjával beszélgetnek az 58. Jókai Napok keretén belül megrendezett Kikötő – Polgári Szalon 2023. június közepi rendezvényén.

A belépődíj tetszőleges. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk
Fotó: Bege Nóra