Butikfesztivál kitűnő koncertekkel - Castrum Revue 2023 Érsekújvárban

Butikfesztivál koncertekkel - Castrum Revue 2023 Érsekújvárban

2023. június 22-e és 24-e között valósul meg az érsekújvári Bástya park kellemes környezetébe a CASTRUM REVUE, egy több zenei műfajt bemutató butikfesztivál.

Fellép a For You, Emmer Péter, a NowEmber, a Pressburg Saxophone Quartet, Borbély Karesz és a Swing Stars.

Belépés a Fogd bástyába csak az M. R. Štefánik utcából. Kedvezőtlen időjárás esetén a koncertek a főtéri Kultúrházban valósulnak meg.

Napi belépő 4 euró, a háromnapos belépő 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Június 22. (csütörtök)

19.30 Emmer Péter
Főként szakmai berkek-ben ismert és elismert gitárvirtuóz. Alapító tag- ja volt a Mrs. Carmen zenekarnak, később a Mephistoban is gitározott. 2014-ben az év legjobb hangszeres zenésze kategóriában Harmónia-díjat kapott.

20.30 For You
A For You töretlen népszerűségű acapella együttes. Az öt egyedi hangú énekes hangszerek nélkül énekel világ-slágereket. Nem csak Szlovákiában, de Csehországban, Magyarországon, Horvátországban, Ausztriában és Németországban is fellépnek. Fantasztikus fellépéseikkel mindig lekötik a közönség figyelmét, és folyamatosan bővül a rajongói táboruk. A For You Acapella garancia a kiváló zenére, a magával ragadó előadásra és a remek szórakozásra.

 

Június 23. (péntek)

19.30 NowEmber
A NowEmber duó 2012 novemberében alakult. Tagjai Milada Egrecká, aki énekel, fuvolázik és Vígh Zoltán, aki akusztikus gitáron játszik. A duót 2015 óta kiegészíti állandó vendégszereplésével Kosár Gábor, a nagymegyeri King Size zenekar szóló gitárosa, aki a NowEmberben akusztikus gitáron játszik és vokálozik. Neki köszönhetően a rocktörténelem igényesebb dalai is terítékre kerülnek.

20.30 Pressburg Saxophone Quartet
A Pressburg Saxophone Quartetet 2014-ben Ladislav Fančovič zongorista, szaxofonos alapította, aki hangszereléssel is foglalkozik. Az együttes több jelentős közép-európai fesztiválon is fellépett, és sikeres turnét tudhatnak maguk mögött Indiában, valamint Kínában is. Repertoárjukban megtalálhatóak olyan komolyzenei darabok, amelyek erre a hangszerre íródtak, de a négy szaxofonra hangszerelt autentikus ragtime előadására is szakosodnak.

 

Június 24. (szombat)

19.30 Borbély Karesz
Érsekújvári gitáros, énekes, a jazz, rock, pop, funky zene híve és sikeres tolmácsolója. Saját feldolgozásban egy szál akusztikus gitáron adja elő dalait.

20.30 Swing Stars
A Swing Stars egy 60 perces zenei szórakoztató Rat Pack Tribute Show, ami az 1950-es években indult Las Vegasból. Akkoriban három híres énekes volt a sztár – Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. és Dean Martin. A helyzetkomédia és a swing slágerek eredeti interpretációja rövid időn belül óriási sikert aratott. Frank Sinatra halála után a Rat Pack halhatatlanná vált. Világszerte előkelő partikat ékesít, és a magas művészi színvonala miatt rendkívül keresett. Ma a Rat Pack Tribute Showban egy ismert művészhármas lép fel – Berco Balogh, Lazaro és Karol Csino.

ATEMPO.sk