Rege a tűzről és jácintról - a Kor-Zár együttes és a Csavar Színház Füleken

Rege a tűzről és jácintról - a Kor-Zár együttes és a Csavar Színház

2023. szeptember 7-én, csütörtökön 18.00 órától lesz látható a Rege a tűzről és jácintról című zenés irodalmi összeállítás Nagy László műve nyomán a Füleki Városi Művelődési Központban, a 11. Csavar-gó feszt keretében.

Gál Tamás sok évvel ezelőtt álmodta és alkotta meg a mű zenés-irodalmi előadását a Kor-Zár együttessel.

Belépő 8 euró, kedvezményes 6 euró. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők.

 

Hat elszánt fiatal (két színész és négy zenész) ült össze, hogy régen dédelgetett vágyukat immár színpadra vigyék. Így született meg ez az előadás. Nagy László leggyönyörűbb verskölteményét édesapjához és édesanyjához fűződő viszonya ihlette, s melyben édesapja a tűzet- állandó viaskodást, édesanyja pedig a jácint- odaadó feltétel nélküli szeretetet szimbolizálja.

Zsapka Attila és Gál Tamás zenéjét Madarász András gitár illetve kobozjátéka, valamint a ritmusszekció, Farnbauer Péter (basszusgitár) és Benkó Ákos (dobok) teszik színesebbé. A zenészek zsenialitásának köszönhetően az előadásnak koncert jellege is van, mégis a szívbemarkoló sorok megtörik még a zene erejét is, s így a kettő együtt feledhetetlen élményt nyújt közönségének. A műsorban elhangzó verseket Kiss Szilvia és Gál Tamás meggyőző tolmácsolásában hallhatják.

ATEMPO.sk