A Pántlika és az Esszencia koncertje Nyékvárkonyban - Zenélő Csallóköz

2023. szeptember 23-án, szombaton 19.00 órakor kezdődik a Pántlika Zenekar és az Esszencia koncertje a nyékvárkonyi Kultúrházban.

A Pántlika 2010-ben alakult meg Bátán helyi fiatalokból. Az alapítók közül már csak Bence és Barnabás maradt. A jelenlegi felállás 2018 óta zenél együtt. Nagyrészt Bátáról származnak, a Sárköz egyik kiemelkedő hagyományőrző falujából. Ezáltal fontosnak tartják, hogy e falu zenei hagyományait, a tamburahagyományt ápolják.

Repertoáruk gerincét a külső- és belső-sárközi népzene alkotja, de szívesen játszanak kalocsai, szatmári, őrkői, galgamenti és más dallamokat is.

Az Esszencia Produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz. Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek találkozása.

Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát.

Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen magyar, lecsöpögtetett Esszenciáját.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk