A vöröslámpás ház - a Turay Ida Színház zenés vígjátéka két részben Komáromban

A vöröslámpás ház - a Turay Ida Színház zenés vígjátéka két részben Komáromban

2023. október 26-án, csütörtökön 19.00 órakor kezdődik a Turay Ida Színház zenés vígjátéka két részben A vöröslámpás ház címmel a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Kelepei Jenő másodéves bölcsész, aki gyakran igénybe veszi a híres Gerendás ház szolgáltatásait. Nincs ő ezzel egyedül - nála gazdagabb és előkelőbb kolozsvári úriemberek is előszeretettel töltekeznek fárasztó napok után a lányok társaságában -, a szerencse mégis őrá mosolyog, amikor egy átmulatott éjszaka után "elfelejt" hazamenni, minek következtében hivatalosan is a ház lakójává válik.

Boldogságának mi más vethet gátat, mint a mama, akinek az anyai ösztön azt súgja, hogy Brassóból azonmód - sürgönyt, levelet mellőzve - Kolozsvárra siessen...

A Gerendás ház lakói fél órával a rendkívüli látogatás előtt értesülnek az ügyről, így mire Kelepeiné betoppan, már egy erkölcsös nevelde fogadja, ahol a lányok a háziasszonyság csínját s a tisztes magyar nőhöz illő tudományt sajátítják el többek között éppen Kelepeitől, no meg más férfiaktól, akik - mondani sem kell - ezidáig nem éppen a nyelvtani tudományokért látogatták a házat.

Hogy azután egy cselédlány még miféle bonyodalmakat képes okozni, hogy mit keres a magyar Casanova, Csontteleky Szigfrid éppen most és éppen itt, s hogy a zongorista valóban vak-e? Nos, meglátjuk...

A belépőjegy ára 18 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Rendező

Tasnádi Csaba, Jászai Mari-díjas

Szereplők

Madám - Janza Kata
Terka, cselédlány - Szőke Laura
Mata Mari, örömlány - Steinkohl Erika
Szidónia, örömlány - Nyírő Bea
Darinka, örömlány - Bodi Barbara
Vilma, örömlány - Szuromi Bernadett
Kelepei mama - Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth-díjas
Vak zongorista - Tóth Alex
Csontteleky Szigfrid - Fehérvári Péter
Képviselő úr - Győri Péter
Művész úr - Csere László Érdemes művész, Jászai Mari-díjas
Marhakereskedő - Nagy Gábor
Kelepei, egyetemista fiú - Tarján Lőrinc

ATEMPO.sk