A Szabó Balázs Bandája és a Jóvilágvan koncertezik Királyhelmecen

2024. május 18-án, szombaton 19.00 órakor a Szabó Balázs Bandája és a Jóvilágvan koncertezik Királyhelmecen, az Amfiteátrumban.

A koncertre a belépés ingyenes, a helyszín befogadóképességének határáig. Beléptetés érkezési sorrendben.

Három kitűnő banda felvidéki koncertturnén a Jóvilágvannal

 

Program

18.00 Kapunyitás
19.00 Jóvilágvan
20.30 Szabó Balázs Bandája

 

A multiinstrumentalista dalszerző-énekes, Szabó Balázs 2009-ben alapította meg a Szabó Balázs Bandáját, amely az elmúlt években Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává érett, ráadásul úgy, hogy a magyar népzenéből táplálkozó, sanzonos világból, popos, rockos, funkos elemekkel és kamarazenei ízesítéssel egy teljesen egyedi, határbontó és műfajépítő megszólalással érte el mindezt.

Az idén fennállásának 15. évfordulóját ünneplő zenekar munkásságában hangsúlyos a versmegzenésítések hagyománya, a saját szerzemények mellett szenteltek egy-egy nagylemezt Pilinszky János és Radnóti Miklós verseiből szőtt daloknak, de más költőket (Grecsó Krisztián, Szemlér Ferenc, Faludy György) is megzenésítettek már. 

Eddigi pályafutásuk alatt hat stúdiólemezt, egy rendhagyó válogatásalbumot, egy koncertalbumot és egy koncertfilmet jelentettek meg, Élet elvitelre című 2014-es albumuk „Az év alternatív albuma” kategóriában Fonogram-díjat kapott.

A jubileumi évet sok-sok koncerttel és egy késő ősszel érkező új album megjelenésével ünnepli a zenekar, hogy még emlékezetesebbé tegyék az évfordulót.

A Jóvilágvan 2007-ben alakult a szlovákiai Párkányban. A csapat hisz az őszinte, mondanivalóval bíró zene erejében. Négy lemezük jelent meg: Hanne (2011), Štúrovszkaya (2014), jóvilágvan (2017), A folyó balladái (2021). Zenéjük folyamatosan változott és fejlődött. Legutóbbi lemezükön pszichedéliával sózott népzenei ihletésű poprock dalok szerepelnek, mély szimbolikájú, erős szövegekkel. Jelenleg a legismertebb szlovákiai magyar alter formáció.

ATEMPO.sk