Kaland - a Thália Színház előadása Seress Zoltánnal és Kiss Szilviával Érsekújvárott

2024. május 14-én, kedden 19.00 órától lesz látható Márai Sándor Kaland című színműve a kassai Thália Színház előadásában Érsekújvárott, a Főtéri Kultúrházban.

Az előadást Beke Sándor, a Thália Színház társalapítója rendezte. Dr. Kádár Péter szerepében a Jászai Mari-díjas Seress Zoltánt láthatjuk.

 

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Igazgatói kinevezés, előkelő magánpraxis, ifjú feleség, kiváló munkatársak. Azonban néhány óra leforgása alatt kellemetlen meglepetésben lesz része orvosként is, férfiként is. Nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája szökésre készül feleségével, Annával. Kádár elengedi Annát? Hol van a harmónia a szakmai sikerek és a magánélet között?

 

 

A Kalandnak, Márai Sándor legsikeresebb színpadi művének az ősbemutatója 1940-ben volt Budapesten a Nemzeti Színház Kamaraszínházában. Aztán több mint háromszázszor játszották, sőt filmváltozata is született.

Jogosan merül fel a kérdés: miben rejlik ennek az egyetlen helyszínen néhány óra alatt lejátszódó drámának a sikere? Márai úgy írta meg a történetet, hogy a cselekmény során valamennyi szereplő élete megváltozik. A Kaland a szerelem, a hűség és a hűtlenség, a karrier és a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

 

SZEREPLŐK

Seress Zoltán m.v.
Kiss Szilvia m.v.
Varga Lívia
Madarász Máté
Bocsárszky Attila
Dégner Lilla
Szpisák Gyula m.v.
Illés Oszkár

ATEMPO.sk
Fotó: Thália Színház