A Bagossy Brothers Company és a Jóvilágvan koncertje Nyárasdon

2024. május 19-én, vasárnap 19.00 órakor a Bagossy Brothers Company és a Jóvilágvan koncertezik Nyárasdon, a Sportcsarnokban.

A koncertre a belépés ingyenes, a helyszín befogadóképességének határáig. Beléptetés érkezési sorrendben.

Három kitűnő banda felvidéki koncertturnén a Jóvilágvannal

 

Program

18.00 Kapunyitás
19.00 Jóvilágvan
20.30 Bagossy Brothers Company

 

A Bagossy Brothers Company-t (vagyis a BBC-t) keveseknek kell bemutatni. A gyergyószentmiklósi srácok a legnagyobb magyarországi koncerthelyszíneket (pl. MVM Dome) is megtöltötték már, összesen 5 nagylemezt, 1 szimfonikus koncertlemezt, 1 EP-t és egy tavalyi évben megjelent különleges karácsonyi lemezt is kiadtak, melyek közül több aranylemez lett, sőt a 2019-es Veled Utazom hatszoros platinaminősítést is kapott. Kellemes dallamok és igazi kárpát-medencei életérzés jellemzi mind zenei stílusukat, mind szövegvilágukat.

 

A Jóvilágvan 2007-ben alakult a szlovákiai Párkányban. A csapat hisz az őszinte, mondanivalóval bíró zene erejében. Négy lemezük jelent meg: Hanne (2011), Štúrovszkaya (2014), jóvilágvan (2017), A folyó balladái (2021). Zenéjük folyamatosan változott és fejlődött. Legutóbbi lemezükön pszichedéliával sózott népzenei ihletésű poprock dalok szerepelnek, mély szimbolikájú, erős szövegekkel. Jelenleg a legismertebb szlovákiai magyar alter formáció.

ATEMPO.sk